KFC Ranking toernooi

KFC ranking toernooi tafeltennisbond Bonaire groot succes

Het ranking toernooi, gesponsord door Kentucky Fried Chicken (KFC) Bonaire, dat op maandag 26 september plaats vond was een overweldigend succes. Maar liefst 16 spelers streden in de tafeltennishal van Jong Bonaire om de sportieve eer ranking punten voor de BTTB ranglijst. Opvallend was het groot aantal jongere spelers die aan het toernooi deelnamen.

De finale werd uiteindelijk een herhaling van de bonairiaanse kampioenschappen van een paar maanden geleden. Opnieuw was Erik van Veenendaal met 3-0 te sterk voor Leo Domacasse. De tweede game vormde het breekpunt in deze wedstrijd, met maar liefst 17-15 wist van Veenendaal deze bloedstollende game te winnen en daarmee een optie nemen op de eindoverwinning. Rugenio Josephia verdedigde met succes zijn 3e plaats op de BTTB ranglijst en won met 3-1 de kleine finale van ‘postbode’ Heinrich Scherptong. De laatstgenoemde kwam met zijn prestatie wel de top 5 binnen.

Opvallende prestaties werden geleverd door de ongeplaatste Elderick Goeloe die verassend 6e werd en nu plaats 11 op de ranglijst bezet. Ook de uit Rincon afkomstige routinier Wilfred Piar leverde een prima prestatie (8e) en liet veel jongere spelers achter zich. Tenslotte moet ook de prestatie van junior Sharvin Emerciana worden genoemd, als junior wist hij in een seniorentoernooi een keurige 10e plaats te behalen. Op de BTTB ranglijst staat hij inmiddels ook 10e.