Torneo di Ranking (mrt.)

Ranking toernooi tafeltennisbond Bonaire groot succes – Opnieuw overwinning voor Erik van Veenendaal

Het ranking toernooi dat  5 maart plaats vond was een overweldigend succes. Maar liefst 16 spelers streden in de tafeltennishal van Jong Bonaire om de sportieve eer en ranking punten voor de BTTB ranglijst.

De finalepoule werd uiteindelijk gespeeld door de nummer 1, 2 en 3 van de bonairiaanse ranglijst, resp. Erik van Veenendaal, Leo Domacasse en Heinroch Schertong. Nadat Leo Domacasse op een vrij eenvoudige wijze van Heinrich Schertong had gewonnen, moest deze laatste aantreden tegen Erik van Veenendaal. Het leek een gemakkelijke overwinning voor van Van Veenendaal te worden die de twee eerste game met 11-3 en 11-4 won. Schertong gaf niet op en won de 3e game met 11-9 en kwam in de 4e game zelfs op een 10-7 voorsprong. Hier toonde Van Veenendaal zijn klasse, en sleepte hij er alsnog een 12-10 overwinning uit. De wedstrijd tenslotte tussen Erik van Veenendaal en Leo Domacasse (een herhaling van de finale van de bonairiaanse kampioenschappen) leverde een overwinning op met 3-1 voor Erik van Veenendaal, waardoor deze het eerste ranking toernooi van 2012 op zijn naam schreef.

Het ranking toernooi had weinig consequenties voor de top van de BTTB ranglijst. Feitelijk werd de rangelijst door dit toernooi bevestigd. Wel kwam Jean Claude Clementina door een goede 4e plaats, voor de eerste keer de top 5 van de ranglijst binnen (nu in punten gelijk met Modesto Keller). In de top 10 valt verder op dat Junny Lopez is binnen gekomen op de 10e plaats, dit ten koste van junny Vos die nu net buiten de top 10 valt. Tenslotte dient de prestatie van lillian Domacasse niet onvermeld te blijven, als enige vrouwelijke deelnemer wist zij toch 3 ranglijstpunten te verzamelen. Inmiddels staat zij op 18e plaats op de ranglijst.